Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TESTUL DE INTELIGENŢĂ AL LUI ALBERT EINSTEIN
Daca toti va dati cocosi ca l-ati rezolvat de ce nu spuneti si etapele in detaliu?? Cum ati gandit,care este legatura dintre propozitii. Spuneti ca germanul este singurul caruia nu i s-a atribuit un animal dar britanicului,danezului si olandezului ce animale i s-au atribuit???? Aveti vreo teorie cu care se poate rezolva testul???In test este vorba de 25 de variabile luate cate 5 daca luam in considerare si agvariul cu pesti dar enuntul problemei nu pomeneste nimic despre pesti. Si in plus un test de inteligenta este un test de inteligenta,implica doar gandirea logica si capacitatea de a gasi indicii intre propozitii cat si capacitatea de a observa anumite detalii,de a gandi si nicidecum necesitatea aplicarii unor formule matematice invatate mecanic sau rezolvarea sa cu ajutorul computerului. Gandirea logica este capacitatea de a intelege si un test de inteligenta este conceput pentru dezvoltarea gandirii logice. Daca am aplica unele formule matematice complicate invatate sau am folosi calculatorul nu s-ar mai numi test de inteligenta ci doar un SIMPLU TEST la mate sau la info. Cea de-a treia prezumtie ne spune ca fiecare locatar detine cate un animal de companie diferit dar in datele problemei nu ne pomeneste nimeni de pesti deci doar patru locatari detin animale de companie diferite(aici e logica). Voi da un ex:
Avem 5 persoane care au calatorit fiecare in diferite colturi ale lumii,sa spunem america,germania,anglia si franta si fiecare a luat cu el cate un animalutz de companie diferit sa spunem un catel,o pisica,un papagal,un hamster si un porcusor de guineea.
Intrebarea este: Cine a calatorit in bulgaria? Sa spunem ca prin anumite calcule facute de noi aflam toate detaliile despre primele 4 persoane si anume:
-prima persoana a calatorit in america si a avut cu el catelul
-a doua persoana a calatorit in anglia si a avut cu el papagalul
-a treia persoana a calatorit in germania si a avut cu el hamsterul
-a patra persoana a calatorit in franta si a vut cu el porcusorul de guineea.
Si acum urmeaza logica:Acum ca am aflat toate detaliile despre celelalte 4 putem spune sigur despre a cincea persoana ca a luat in calatoria sa pisica dar nicidecum nu putem spune ca a plecat in bulgaria pentru ca in contextul problemei nu este trecut acest detaliu.
Albert Einsein ne-a sfatuit mereu sa gandim, asa caci chiar daca ar exista o rezolvare matematica a testului si din acea rezolvare ar reiesi ca germanul ramane fara animal de companie, daca gandim logic ne dam seama ca acesta este rezultatul cel bun si final ca sarmanul german sa ramana fara animal de companie. Asta este acea mica capcana gasita in fiecare TEST DE INTELIGENTA. Dar oricum eu si ceilalti membri ai forumului suntem curiosi care sunt raspunsurile voastre asa ca nu ezitati sa trimiteti pe forum REZOLVAREA COMPLETA a testului desi refuz sa cred ca ar exista vreo una.
Si daca va tot bateti cu pumnul in piept ca germanul este cel care detine pestii va provoc la acelasi test dar putin reformulat(doar daca ar suna asa ati putea sa spuneti sigur ca germanul are pestii) si anume: DEMONSTRATI CA GERMANUL DETINE AGVARIUL CU PESTI.(astfel suna ca o problema la mate si nu ca un test de inteligenta)

Nu ii dati edit ca sunteti toti in dilema la ce v-am zis aici !!!

Messages In This Thread
Re: TESTUL DE INTELIGENŢĂ AL LUI ALBERT EINSTEIN - by psyCH - 04-14-2012, 09:26 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)