04-14-2012, 11:24 AM
TESTUL DE INTELIGENÅ¢Ä AL LUI ALBERT EINSTEIN
Este un test foarte cunoscut, dar am vÄzut printre colegi mei de serviciu cÄ mai sunt care n-au auzit de el Åi e foarte rÄu⦠Testul a fost conceput de Albert Einstein, care susÅ£inea cÄ doar 2% din populaÅ£ia globului are capacitatea de a-l rezolva. Probabil se referea la rezolvarea mintalÄ, pentru cÄ dacÄ se incearcÄ Ã®n scris lucrurile devin mult mai simple. Eu aÅ zice cÄ nu Å£ine neapÄrat de inteligenÅ£Ä, ci mai degrabÄ de ordine în gândire Åi rÄbdare/calm. Deci, dacÄ nu reuseÅti sÄ faci testul nu eÅti p.r.o.s.t, dar ai o gândire mai haoticÄ sau îţi pierzi rÄbdarea mai uÅor decât restul lumiiâ¦
Testul de âinteligenÅ£Äâ al lui Einstein sunÄ aÅa:
Prezumţii ale testului lui Einstein:
1. existÄ 5 case, fiecare de altÄ culoare
2. în fiecare casÄ locuieÅte o singurÄ persoanÄ, fiecare de altÄ naÅ£ionalitate
3. fiecare locatar preferÄ o anumitÄ bauturÄ, fumeazÄ o anumitÄ marcÄ de Å£igÄri Åi deÅ£ine un anumit animal de companie
4. nici una din cele 5 persoane nu are casÄ de aceeaÅi culoare cu alta, nu bea aceeaÅi bÄuturÄ, nu fumeazÄ aceeaÅi marcÄ de Å£igÄri Åi nu deÅ£ine aceeaÅi specie de animal
Se cunosc urmÄtoarele:
a. britanicul locuieÅte în casa roÅie
b. suedezul are un câine
c. danezul bea cu plÄcere ceai
d. casa verde se aflÄ Ã®n stânga casei albe
e. locatarul casei verzi bea cafea
f. persoana care fumeazÄ Pall Mall are o pasÄre
g. locatarul casei din mijloc bea lapte
h. locatarul casei galbene fumeazÄ Down Hill
i. olandezul locuieÅte în prima casÄ
j. fumÄtorul de Carlbrough locuieÅte lângÄ cel care are o pisicÄ
k. locatarul care are un cal locuieÅte lângÄ cel care fumeazÄ Down Hill
l. fumÄtorul de Wind Fill bea bere
m. olandezul locuieÅte lângÄ casa albastrÄ
n. germanul fumeazÄ Rustguns
o. fumÄtorul de Carlbrough are un vecin care bea apÄ.
Evident, trebuie sÄ stabileÅti ordinea vecinilor, cu caracterizare completÄ: fiecare unde stÄ, ce vecini are, ce bea, ce fumeazÄ, ce animal are, ce naÅ£ionalitate, etc.
SE CERE IDENTITATEA DEÅ¢INÄTORULUI ACVARIULUI DE PEÅTI .
Asta se poate afla numai dupÄ stabilirea ordinii.
Rezolvarea testului n-ar trebui sÄ ia mai mult de 15 minute, mai ales dacÄ e liniÅte în jurâ¦
Spor la treabÄ !
RÄSPUNSUL CORECT PENTRU A CONFRUNTA CU CE AÅ¢I FACUT AM SÄ-L DAU MÃINE SEARÄ !
Este un test foarte cunoscut, dar am vÄzut printre colegi mei de serviciu cÄ mai sunt care n-au auzit de el Åi e foarte rÄu⦠Testul a fost conceput de Albert Einstein, care susÅ£inea cÄ doar 2% din populaÅ£ia globului are capacitatea de a-l rezolva. Probabil se referea la rezolvarea mintalÄ, pentru cÄ dacÄ se incearcÄ Ã®n scris lucrurile devin mult mai simple. Eu aÅ zice cÄ nu Å£ine neapÄrat de inteligenÅ£Ä, ci mai degrabÄ de ordine în gândire Åi rÄbdare/calm. Deci, dacÄ nu reuseÅti sÄ faci testul nu eÅti p.r.o.s.t, dar ai o gândire mai haoticÄ sau îţi pierzi rÄbdarea mai uÅor decât restul lumiiâ¦
Testul de âinteligenÅ£Äâ al lui Einstein sunÄ aÅa:
Prezumţii ale testului lui Einstein:
1. existÄ 5 case, fiecare de altÄ culoare
2. în fiecare casÄ locuieÅte o singurÄ persoanÄ, fiecare de altÄ naÅ£ionalitate
3. fiecare locatar preferÄ o anumitÄ bauturÄ, fumeazÄ o anumitÄ marcÄ de Å£igÄri Åi deÅ£ine un anumit animal de companie
4. nici una din cele 5 persoane nu are casÄ de aceeaÅi culoare cu alta, nu bea aceeaÅi bÄuturÄ, nu fumeazÄ aceeaÅi marcÄ de Å£igÄri Åi nu deÅ£ine aceeaÅi specie de animal
Se cunosc urmÄtoarele:
a. britanicul locuieÅte în casa roÅie
b. suedezul are un câine
c. danezul bea cu plÄcere ceai
d. casa verde se aflÄ Ã®n stânga casei albe
e. locatarul casei verzi bea cafea
f. persoana care fumeazÄ Pall Mall are o pasÄre
g. locatarul casei din mijloc bea lapte
h. locatarul casei galbene fumeazÄ Down Hill
i. olandezul locuieÅte în prima casÄ
j. fumÄtorul de Carlbrough locuieÅte lângÄ cel care are o pisicÄ
k. locatarul care are un cal locuieÅte lângÄ cel care fumeazÄ Down Hill
l. fumÄtorul de Wind Fill bea bere
m. olandezul locuieÅte lângÄ casa albastrÄ
n. germanul fumeazÄ Rustguns
o. fumÄtorul de Carlbrough are un vecin care bea apÄ.
Evident, trebuie sÄ stabileÅti ordinea vecinilor, cu caracterizare completÄ: fiecare unde stÄ, ce vecini are, ce bea, ce fumeazÄ, ce animal are, ce naÅ£ionalitate, etc.
SE CERE IDENTITATEA DEÅ¢INÄTORULUI ACVARIULUI DE PEÅTI .
Asta se poate afla numai dupÄ stabilirea ordinii.
Rezolvarea testului n-ar trebui sÄ ia mai mult de 15 minute, mai ales dacÄ e liniÅte în jurâ¦
Spor la treabÄ !
RÄSPUNSUL CORECT PENTRU A CONFRUNTA CU CE AÅ¢I FACUT AM SÄ-L DAU MÃINE SEARÄ !