CS.U-S.RO

Full Version: TESTUL DE INTELIGENŢĂ AL LUI ALBERT EINSTEIN
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
TESTUL DE INTELIGENŢĂ AL LUI ALBERT EINSTEIN

Este un test foarte cunoscut, dar am văzut printre colegi mei de serviciu că mai sunt care n-au auzit de el şi e foarte rău… Testul a fost conceput de Albert Einstein, care susţinea că doar 2% din populaţia globului are capacitatea de a-l rezolva. Probabil se referea la rezolvarea mintală, pentru că dacă se incearcă în scris lucrurile devin mult mai simple. Eu aş zice că nu ţine neapărat de inteligenţă, ci mai degrabă de ordine în gândire şi răbdare/calm. Deci, dacă nu reuseşti să faci testul nu eşti p.r.o.s.t, dar ai o gândire mai haotică sau îţi pierzi răbdarea mai uşor decât restul lumii…

Testul de “inteligenţă” al lui Einstein sună aşa:

Prezumţii ale testului lui Einstein:

1. există 5 case, fiecare de altă culoare
2. în fiecare casă locuieşte o singură persoană, fiecare de altă naţionalitate
3. fiecare locatar preferă o anumită bautură, fumează o anumită marcă de ţigări şi deţine un anumit animal de companie
4. nici una din cele 5 persoane nu are casă de aceeaşi culoare cu alta, nu bea aceeaşi băutură, nu fumează aceeaşi marcă de ţigări şi nu deţine aceeaşi specie de animal

Se cunosc următoarele:
a. britanicul locuieşte în casa roşie
b. suedezul are un câine
c. danezul bea cu plăcere ceai
d. casa verde se află în stânga casei albe
e. locatarul casei verzi bea cafea
f. persoana care fumează Pall Mall are o pasăre
g. locatarul casei din mijloc bea lapte
h. locatarul casei galbene fumează Down Hill
i. olandezul locuieşte în prima casă
j. fumătorul de Carlbrough locuieşte lângă cel care are o pisică
k. locatarul care are un cal locuieşte lângă cel care fumează Down Hill
l. fumătorul de Wind Fill bea bere
m. olandezul locuieşte lângă casa albastră
n. germanul fumează Rustguns
o. fumătorul de Carlbrough are un vecin care bea apă.

Evident, trebuie să stabileşti ordinea vecinilor, cu caracterizare completă: fiecare unde stă, ce vecini are, ce bea, ce fumează, ce animal are, ce naţionalitate, etc.

SE CERE IDENTITATEA DEŢINĂTORULUI ACVARIULUI DE PEŞTI .

Asta se poate afla numai după stabilirea ordinii.
Rezolvarea testului n-ar trebui să ia mai mult de 15 minute, mai ales dacă e linişte în jur…
Spor la treabă !
RĂSPUNSUL CORECT PENTRU A CONFRUNTA CU CE AŢI FACUT AM SĂ-L DAU MÂINE SEARĂ !
______________(edited)


:!:

Papusa vezi ca aveai raspunsu in replay ...(si nu e voie sa dai indicii..in cazu tau raspunsu)


@Junkyard
Tocmai asta era si ideea :lol: , sa afli cui apartine acvariu, de asta nu e precizat, ca o persoana ramane lipsa de animal :lol: :lol: :lol: dupa parerea mea ai rezolvato degeaba :lol: :lol:
Apropo bogdanel, asta era problema pe care vroiam sa ti-o dau dar nu aveai timp de ea.
DACA ATI AFLAT CE SI CUM NU DATI REPLAY CU RASPUNSU !
raspunsu e da
Daca toti va dati cocosi ca l-ati rezolvat de ce nu spuneti si etapele in detaliu?? Cum ati gandit,care este legatura dintre propozitii. Spuneti ca germanul este singurul caruia nu i s-a atribuit un animal dar britanicului,danezului si olandezului ce animale i s-au atribuit???? Aveti vreo teorie cu care se poate rezolva testul???In test este vorba de 25 de variabile luate cate 5 daca luam in considerare si agvariul cu pesti dar enuntul problemei nu pomeneste nimic despre pesti. Si in plus un test de inteligenta este un test de inteligenta,implica doar gandirea logica si capacitatea de a gasi indicii intre propozitii cat si capacitatea de a observa anumite detalii,de a gandi si nicidecum necesitatea aplicarii unor formule matematice invatate mecanic sau rezolvarea sa cu ajutorul computerului. Gandirea logica este capacitatea de a intelege si un test de inteligenta este conceput pentru dezvoltarea gandirii logice. Daca am aplica unele formule matematice complicate invatate sau am folosi calculatorul nu s-ar mai numi test de inteligenta ci doar un SIMPLU TEST la mate sau la info. Cea de-a treia prezumtie ne spune ca fiecare locatar detine cate un animal de companie diferit dar in datele problemei nu ne pomeneste nimeni de pesti deci doar patru locatari detin animale de companie diferite(aici e logica). Voi da un ex:
Avem 5 persoane care au calatorit fiecare in diferite colturi ale lumii,sa spunem america,germania,anglia si franta si fiecare a luat cu el cate un animalutz de companie diferit sa spunem un catel,o pisica,un papagal,un hamster si un porcusor de guineea.
Intrebarea este: Cine a calatorit in bulgaria? Sa spunem ca prin anumite calcule facute de noi aflam toate detaliile despre primele 4 persoane si anume:
-prima persoana a calatorit in america si a avut cu el catelul
-a doua persoana a calatorit in anglia si a avut cu el papagalul
-a treia persoana a calatorit in germania si a avut cu el hamsterul
-a patra persoana a calatorit in franta si a vut cu el porcusorul de guineea.
Si acum urmeaza logica:Acum ca am aflat toate detaliile despre celelalte 4 putem spune sigur despre a cincea persoana ca a luat in calatoria sa pisica dar nicidecum nu putem spune ca a plecat in bulgaria pentru ca in contextul problemei nu este trecut acest detaliu.
Albert Einsein ne-a sfatuit mereu sa gandim, asa caci chiar daca ar exista o rezolvare matematica a testului si din acea rezolvare ar reiesi ca germanul ramane fara animal de companie, daca gandim logic ne dam seama ca acesta este rezultatul cel bun si final ca sarmanul german sa ramana fara animal de companie. Asta este acea mica capcana gasita in fiecare TEST DE INTELIGENTA. Dar oricum eu si ceilalti membri ai forumului suntem curiosi care sunt raspunsurile voastre asa ca nu ezitati sa trimiteti pe forum REZOLVAREA COMPLETA a testului desi refuz sa cred ca ar exista vreo una.
Si daca va tot bateti cu pumnul in piept ca germanul este cel care detine pestii va provoc la acelasi test dar putin reformulat(doar daca ar suna asa ati putea sa spuneti sigur ca germanul are pestii) si anume: DEMONSTRATI CA GERMANUL DETINE AGVARIUL CU PESTI.(astfel suna ca o problema la mate si nu ca un test de inteligenta)



Nu ii dati edit ca sunteti toti in dilema la ce v-am zis aici !!!
am sa bag maine imprimanta sa scanez foaia pe care am rezolvat ...ca eu unu n-am chef sa explic ...o sa vezi ciorchinele...daca stai putin sa o gandesti iti iese...

dar la chestia cu 'agvariu' pot da edit ?Smile))
laur.. mai citeste odata ce scrie acolo si vezi unde pomeneste de restul animalelor..

Daca nu iti dai seama din prima.. bea o bere si citeste din nou pana iti dai seama
Junkyard Wrote:am sa bag maine imprimanta sa scanez foaia pe care am rezolvat ...ca eu unu n-am chef sa explic ...o sa vezi ciorchinele...daca stai putin sa o gandesti iti iese...

dar la chestia cu 'agvariu' pot da edit ?Smile))
Tare asta cu AGVARIUL.Smile)
Laur, de unde ai dat copy-paste la replica ta?
NEPOATA-MEA !
BogdaneL#B.u.T. Wrote:Laur, de unde ai dat copy-paste la replica ta?

am dat un copy paste ???

cred ca te inseli Bogdanele ...
psyCH Wrote:
BogdaneL#B.u.T. Wrote:Laur, de unde ai dat copy-paste la replica ta?

am dat un copy paste ???

cred ca te inseli Bogdanele ...
Eu sunt sigur că ai dat copy-paste.
Şi dacă nu ai făcut asta, înseamnă că TE BATE LIMBA ROMÂNĂ!!Smile)))
Bogdanele nu inteleg cum ai putut sa publici pe Forum .. testul de inteligenta a lui Albert Einstein ... si tu sa promovezi prostia din tine prin fapte copilaresti care le faci in cuvinte

daca esti tu asa destept scrie metoda ta de a gasi persoana care are acvariul cu pesti
psyCH Wrote:Bogdanele nu inteleg cum ai putut sa publici pe Forum .. testul de inteligenta a lui Albert Einstein ... si tu sa promovezi prostia din tine prin fapte copilaresti care le faci in cuvinte

daca esti tu asa destept scrie metoda ta de a gasi persoana care are acvariul cu pesti
Vezi că sari calul, şi te mai şi ambalezi aiurea. Eu nu promovez prostia, din fericire pentru mine, însă tu faultezi puternic limba română.
Acum tastez de pe telefon, însă la o primă lecturare îţi spun că ai făcut greşeli elementare când ai SCRIS textul de mai sus, un exemplu clar fiind AGVARIU(e ca şi cum ai scrie GHIUVETĂ în loc de CHIUVETĂ).
Când ajung la un pc îţi arăt care dintre noi promovează prostia şi incompetenţa.
Ştii, este o vorbă: ************, dar hotărât!
Dacă nu ai scris tu textul, atunci îmi retrag cuvintele.

P.S.: nu e nevoie să foloseşti culori când dai câte o replică, ăsta e un forum, iar când citeşti ce se postează, devine obositor pentru ochi să vezi atâta VERDE în faţa ochilor.
sunt urat, nimeni nu ma vrea...
Pages: 1 2