de probl cu laptopu...o sa se ocupe altii,l-am trim la garantie...am o unitate..amd dual core 2.2 4200+ placa de baza asus m2n-x,2 gb ram hdd..km asta e problema...am luat unul s-ata..si nu il recunoaste,nici in bios nici knd pun wind,apoi am incercat cu unul ata...pe asta il vede dar nu buteaza de pe el;deci nu stiu unde ar putea fi problema...
astept pareri
asta nu mai stiu...
normal sa nu ti-l recunoasca....vezi ca in bios ai pata, sata, pata+sata; tu esti setat pata sigur.
clar ca trebuie sa schimbi tipul mufelor.. dai sata+pata, sau doar sata...
.. nu cred ca e vb de jumper.. teoretic e chestie de bios.. sau daca nu intra pe site la placa de baza ia manualul si uitate la jumper.. cel mai bine e sa pui jumper free, doar e calcu` tau.. si stii ce faci...
... daca nu te descurci iti explica jamin..
nu umbla la jumperii de pe placa de baza. Vezi jumperul de la hdd, trebuie sa ai un mic desen pe hdd cu pinii si cu jumperul. Daca este al 2-lea hdd si nu ai OS-ul pe el pui SLAVE, sau poti pune cable select daca celalalt hdd cu OS are pus MASTER. Cum a spus si gh0st vezi si in bios sa fie selectat tipul tau de hdd, daca e o placa de baza mai veche poti sa ii faci un update la bios in caz de nu iti apare nici o optiune cu sata.
playa Wrote:nu umbla la jumperii de pe placa de baza. Vezi jumperul de la hdd, trebuie sa ai un mic desen pe hdd cu pinii si cu jumperul. Daca este al 2-lea hdd si nu ai OS-ul pe el pui SLAVE, sau poti pune cable select daca celalalt hdd cu OS are pus MASTER. Cum a spus si gh0st vezi si in bios sa fie selectat tipul tau de hdd, daca e o placa de baza mai veche poti sa ii faci un update la bios in caz de nu iti apare nici o optiune cu sata.
nu are ata. are sata.. nu sunt jumperi.. ori update la bios(cum zice jamin), ori cum am scris ami sus.. seteaza tipul hdd.. probabil acu e ramas pe ata si tu ai panglica sata acu..
am incercat tot ce s-a zis pana acum...problema ramane(k in recalama cu coafura =)....lasand gluma la o parte...nu are nimeni de prin campus cea mai mica idee de la ce ar putea fi...nici nu update bios nici nu nimic...orikm unitatea si-a trait traiu...a dus multe razboaie..la cei 6 ani cat ii are ...mersi pt sfaturi...
Daca esti in campus si nu rezolvi problema, iti fac o vizita in 2 saptamani!
SA O LUAM DE LA INCEPUT, DECI CU SIGURANTA E UNA DIN PROBLEMELE DE MAI JOS.
.. spera in primul rand ca ai testat si cu un alt cablu sata + alta alimentare, daca da:
- BIOS, 2 optiuni:
- schimba tipul cablului din ata in sata ->Main->IDE Configuration->SATA Mode{ (Onboard IDE Controller - [Enabled],
OnChip S-ATA Controller - [Enabled], SATA Mode select - [SATA Mode])}
- update bios
- WINDOWS, 1 optiune
-update la placa de baza.
- FIZIC
-verifica jumperii de pe placa de baza(ai poza corecta in manual)
... ce sistem de operare?
eu zic daca nu a umblat pana acum la jumperii de pe placa de baza sa nu umble. Oricum e 1 care deconecteaza bateria de bios si mai e inca unul sau doi care nu mai stiu exact ce fac. Dar mai bine sa nu umble acolo daca ia mers inainte si acum deodata nu ii mai merge!
da-mi un telefon kento si vin eu sa rezolv !