Threads: 147
normal sa nu ti-l recunoasca....vezi ca in bios ai pata, sata, pata+sata; tu esti setat pata sigur.
clar ca trebuie sa schimbi tipul mufelor.. dai sata+pata, sau doar sata...
.. nu cred ca e vb de jumper.. teoretic e chestie de bios.. sau daca nu intra pe site la placa de baza ia manualul si uitate la jumper.. cel mai bine e sa pui jumper free, doar e calcu` tau.. si stii ce faci...
... daca nu te descurci iti explica jamin..
Threads: 275
nu umbla la jumperii de pe placa de baza. Vezi jumperul de la hdd, trebuie sa ai un mic desen pe hdd cu pinii si cu jumperul. Daca este al 2-lea hdd si nu ai OS-ul pe el pui SLAVE, sau poti pune cable select daca celalalt hdd cu OS are pus MASTER. Cum a spus si gh0st vezi si in bios sa fie selectat tipul tau de hdd, daca e o placa de baza mai veche poti sa ii faci un update la bios in caz de nu iti apare nici o optiune cu sata.
Daca esti in campus si nu rezolvi problema, iti fac o vizita in 2 saptamani!
Threads: 147
SA O LUAM DE LA INCEPUT, DECI CU SIGURANTA E UNA DIN PROBLEMELE DE MAI JOS.
.. spera in primul rand ca ai testat si cu un alt cablu sata + alta alimentare, daca da:
- BIOS, 2 optiuni:
- schimba tipul cablului din ata in sata ->Main->IDE Configuration->SATA Mode{ (Onboard IDE Controller - [Enabled],
OnChip S-ATA Controller - [Enabled], SATA Mode select - [SATA Mode])}
- update bios
- WINDOWS, 1 optiune
-update la placa de baza.
- FIZIC
-verifica jumperii de pe placa de baza(ai poza corecta in manual)
... ce sistem de operare?
eu zic daca nu a umblat pana acum la jumperii de pe placa de baza sa nu umble. Oricum e 1 care deconecteaza bateria de bios si mai e inca unul sau doi care nu mai stiu exact ce fac. Dar mai bine sa nu umble acolo daca ia mers inainte si acum deodata nu ii mai merge!
Threads: 209
da-mi un telefon kento si vin eu sa rezolv !