CS.U-S.RO

Full Version: HELP Autocad
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Care te pricepi la Autocad 2010/2011 si ai timp cateva minute sa ajungi un posibil viitor inginer Smile) ?Big Grin

Trebuie sa fac pana maine la 9 dimineatza un telefon in 3d si ma cam depaseste...
Am facut in 2d fata, spatele si partea de sus. Nu-mi iese sa le aliniez si sa le fac forma in 3d Sad.
Daca puteti ajuta in vre-un fel, va raman recunoscator >Big Grin<!

PS : tutorialele ( documentele si video-urile n-au ajutat foarte mult ... pentru ca erau despre alte chestii )

thx Big Grin
men, iti dai seama ca dj e omul...cel putin asa zic eu! Dai un buzz ca te ajuta in 2 min, stiu si eu ceva ceva, dar prefer sa nu ma chinui ca nu is prof.
Inca nu stiu ce "specializari" aveti, dar m-am gandit sa incerc si un post pe forum aici, pentru ca de 2 ore merg in cerc incercand sa aflu ceva...
salvezi 2d si dupa deschizi fisierul in autodesk inventor si dai extrude sa ii faci forma la telefon si cu hole si celelalte butoane faci forma la taste etc
da , eu te-as ajuta cu cea mai mare placere !
nu sunt as in domeniu , am facut putin autocad , probabil o sa imi trebuiasca candva !
ZUZuk , tu le ai cu autocadu'?
Folosesc autocad 2011

sunt mai mult decat incepator in autocad, n-am prins mare lucru de la facultate pentru ca nu s-a explicat cum trebuie...

Samsung1 dwg

asta-i ce-am putut realiza pana acuma :-s
am dat si eu in autocad si am avut mari batai de cap, zuzu le zice simplu :lol: :lol: dar e mai greu decat pare, depinde de figura acuma si ligica ei de constructie.
Am vazut la alti colegi ca l-au realizat din 2-3 bucati ( fata si spate ).
Asta am incercat si eu sa reproduc. Dar... Vreau sa unesc piesele si sa intiparesc ce-a mai ramas din schita 2d pe cele de 3d, ca mai tarziu sa le dau o culoare, care inseamna alb si gri( sau altceva ).

Momentan ma uit la un video despre cum sa dai align in 2d Smile) sper sa ajute la ceva...
ti-am zis prietene , fa fatza la telefon in 2d si dupa intri in inventor si dai extrude si faci grosimea la telefon si adancituri pentru butoane si ecran. Banuiesc ca nu iti trebuie 10 , asa ca iti ajunge atat pentru note de trecere. Eu am versiunea 2009 , nu pot vedea ce ai facut ca ai versiune mai noua si trebuie sa instalez ceva prostie.
Samsung3 dws

Zi-mi daca merge formatul asta. Chiar nu mai stiu Sad.
vreau sa-l lipesc spatele si sa-i dau o culoare ( asta daca nu tre sa-i mai pun butoane la terale si mufa )
Gestapo.HD Wrote:Samsung3 dws

Zi-mi daca merge formatul asta. Chiar nu mai stiu Sad.
vreau sa-l lipesc spatele si sa-i dau o culoare ( asta daca nu tre sa-i mai pun butoane la terale si mufa )

tot nu merge , am facut eu rapid un model simplist exact cum ti-am zis faci 2d si dupa te joci cu extrude (dai forme schitei 2d) , dupa daca vrei nota mare dai sketch pe marginea telefonului si desenezi mufa -faci un dreptunghi mic si dai extrude ( in cazul asta faci o adancitura) , dupa dai sketch pe spatele telefonului si iarasi poti face acolo un cerc si dai extrude ( tot o mica adancitura sau dai hole direct) si sa zicem ca ai facut camera foto si etc dupa poti scrie pe el marca telefonului , numerele si literele de pe taste , ii dai culori ce vrei .. mici detalii.

edit1: acuma vad ca am uitat sa aliniez tastele pe orizontala , dupa cum am zis am facut-o in graba.
Eu nu am Autodesk inventor...

Folosesc programul de la facultate ....

Cam asa arata ce-am facut eu pana acuma . ( prima poza este fatza )
Iar in a 2a poza este detaliul de pe spate care este in 2d si vreau sa-l lipesc sa fie perfect pe suprafata 3d. le-am indicat cu sageti...

http://www.picz.ro/show-image.php?id=d65...00d4759bd8

http://www.picz.ro/show-image.php?id=d79...c36835577f
nasol daca nu poti folosi inventorul (fie vorba autocadul , inventorul si inca vreo 2 apartin de acelasi program deci e putin probabil sa nu aveti la scoala mai ales ca peste 1-2 ani o sa ai materie cu programul respectiv) . La stadiul in care esti acuma cu desenele si daca sunt corecte cu inventorul iti faceai telu 3d in 2 minute. Poate te ajuta altii cu autocadul , dar la 3D majoritatea folosesc programe ca inventor , catia ...

bafta
multumesc pentru ajutor !